november 2018

10nov20:0023:00Malbec literair bekeken met schrijfster Tineke Aarts (meer info)

Wijngilde-Mechelen-Bonave

Detail

Auteur Tineke Aarts geeft een lezing bij het Vlaamse wijngilde. Tineke zal vertellen over de geschiedenis van de wijnbouw in de Cahors en hoe dit haar inspireerde om de Bonave-trilogie te schrijven. Inloop vanaf 19.30 en aanvang 20.00 uur. Aanmelden bij secretaris@commanderijmechelen.be

De Bonave trilogie is een absolute must-read voor liefhebbers van Frankrijk maar ook voor wijnkenners.
De Bonave-trilogie verhaalt over zeven generaties vrouwen uit een wijnbouwfamilie, die vertrouwen op hun eigen kracht tegen de heersende conventies in. Samen brengen deze vrouwen uit de familie Bonave honderdvijftig jaar Franse geschiedenis tot leven.

Tineke Aarts laat ook de legendarische wijn proeven uit de Cahorsstreek, gemaakt van de Malbecdruif. Deze druif geeft een zware wijn die eeuwenlang in de Russische kerk werd gedronken. Eind negentiende eeuw werd de druif plotsklaps door een wijnluis weggevaagd. De wijnboeren namen de wijnstok mee naar Argentinië en begonnen daar opnieuw. Pas in de jaren zeventig is de AOC in de Cahorsstreek opnieuw tot bloei gekomen.
In de Bonave-trilogie lees je hoe het de familie in al die jaren vergaan is en hoe Juliette Bonave de wijnbouw weer opneemt.

Wil je er graag bij zijn? Neem dan contact op via secretaris@commanderijmechelen.be. Ook meer informatie kan je via dit mailadres aanvragen.

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 23:00

Plaats

Hottentothoeve

Cassenbroek 1, Bonheiden

X